Ειδική Συμβουλευτική

Η ειδική συμβουλευτική περιλαμβάνει ειδικά προγράμματα συμβουλευτικής για όλες τις ηλικίες, όπως την Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Πρόγραμμα Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας + Διατροφής, Σχολή Συμβουλευτικής Γονέων αλλά και εξατομικευμένα προγράμματα που προσαρμόζονται στις δικές σας ανάγκες.

Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού*

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι μια υπηρεσία για τους ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν την επαγγελματική ή/και ακαδημαϊκή κλήση τους με βάση την ιδιοσυγκρασία, την προσωπικότητα αλλά και τις δεξιότητες που ήδη κατέχουν.

Πιο συγκεκριμένα αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην επιλογή ή αλλαγή καριέρας, και απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας. Όπως ταιριάζει σε έναν μαθητή που ψάχνει τι να σπουδάσει και σε ποιον επαγγελματικό τομέα θα καταλήξει, είναι κατάλληλο και για ενήλικες που επιθυμούν να ακολουθήσουν εναλλακτική σταδιοδρομία, να εγκαταλείψουν την δουλειά τους για κάτι νέο, ή να διερευνήσουν τρόπους να είναι πιο ικανοποιημένοι στην τρέχουσα καριέρα τους.

Ως αποτέλεσμά του, ο ενδιαφερόμενος θα μπορέσει να εμβαθύνει και να κατανοήσει τα ταλέντα και τις έμφυτες τάσεις του, ώστε να μπορεί να επιλέξει μια σταδιοδρομία που θα του χαρίσει πληρότητα.

*Παρέχεται Βεβαίωση Αποτελεσμάτων

Πρόγραμμα Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας + Διατροφής

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα τα οποία επιθυμούν να χάσουν βάρος ώστε να βελτιώσουν την σωματική και ψυχική τους υγεία μα δυσκολεύονται να παραμείνουν πιστοί στον στόχο τους.

Σκοπός του είναι να καθοδηγήσει τον ενδιαφερόμενο σε μια ενδοσκόπηση που θα του επιτρέψει να αναγνωρίσει τα πιθανά ψυχικά μπλοκαρίσματα που τον αποτρέπουν από το να ξεκινήσει ή να ολοκληρώσει μια υγιεινή διατροφή ή, εναλλακτικά, να διατηρήσει τα αποτελέσματα που κατάφερε να πετύχει.

Μέσα σε ένα πλήρως δομημένο πλαίσιο και ακλουθώντας την προσέγγιση της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (ΓΣΘ), σε λίγες μόνο εβδομάδες ο ενδιαφερόμενος θα λάβει πληθώρα εργαλείων και δεξιοτήτων που, μαζί με την βελτιωμένη του οπτική στο ζήτημα της διατροφής, θα ενισχύσουν την προσπάθειά του και θα τον φτάσουν πιο κοντά στον στόχο του.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διερεύνηση δυσλειτουργικών πεποιθήσεων και την επίλυσή τους, καθοδήγηση για καθορισμό ρεαλιστικών στόχων (πάντα με γνώμονα την υγεία και την ισορροπία), καθώς και εγκατάσταση μιας ισορροπημένης οπτικής ως προς το φαγητό, που θα αποβεί ιδιαιτέρως σημαντική στην διατήρηση του επιθυμητού βάρους.

*Το πρόγραμμα αυτό δεν παρέχει κάποια συγκριμένη δίαιτα/διατροφή. Για πρόγραμμα γευμάτων σας προτείνουμε συνεργαστείτε παράλληλα με ειδικό διατροφολόγο για να επιλέξετε κάτι που να ταιριάζει περισσότερο με τις προτιμήσεις αλλά και το ιατρικό σας προφίλ ώστε να είναι ισορροπημένο και ασφαλές.

Σχολή Συμβουλευτικής Γονέων

Το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γονέων στοχεύει στην παροχή απαραίτητων γνώσεων, εργαλείων, καθοδήγησης και, ειδικότερα, ψυχολογικής τόνωσης στους γονείς εντός ενός υποστηρικτικού πλαισίου χωρίς κατάκριση. Με αυτόν τον τρόπο, οι ενδιαφερόμενοι χτίζουν αυτοπεποίθηση και νιώθουν πιο εξοπλισμένοι να ανταποκριθούν επαρκώς στον αυξανόμενα απαιτητικό ρόλο τους.

Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γονέων παρέχει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν το γονεϊκό τους προφίλ, καθώς και να εξετάσουν και να επιλύσουν προσωπικές τους ανασφάλειες που μπορεί ακούσια να προβάλουν στα παιδιά τους, επηρεάζοντας αρνητικά την σχέση γονέα-παιδιού.

Ταυτόχρονα, προσφέρεται ψυχοεκπαίδευση, μέσω της οποίας οι γονείς μαθαίνουν πως να κατανοούν και να χειρίζονται τα παιδιά τους με υποστηρικτικό τρόπο, κατακτώντας ταυτόχρονα δεξιότητες για να θέτουν υγιή όρια και ένα ισορροπημένο οικογενειακό πλαίσιο που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν κατάλληλα και να γίνουν λειτουργικοί και χαρούμενοι ενήλικες.

Επειδή όλοι έχουν δικαίωμα στην ψυχοθεραπεία, πραγματοποιούμε και Online συνεδρίες για την καλύτερη διευκόλυνση σας μέσω Skype.  Οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν τη Συμβουλευτική Ενηλίκων & Συμβουλευτική Παιδιών και Εφήβων.

Κάνε τη διαφορά

Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που ανταποκρίνονται πλήρως στις ατομικές ανάγκες των πελατών. Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε ως σκαλοπάτι, μέσω της οποίας οι πελάτες μας θα αποκτήσουν υψηλό αίσθημα αυτοεκτίμησης, είτε εμβαθύνοντας σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το νου, είτε με την ψυχή είτε και με τα δύο. Όπως έχει πει ο φιλόσοφος, Ηράκλειτος: «Η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του». Έχοντας την προθυμία να προβούμε σε ενδοσκόπηση και αναθεώρηση των πεποιθήσεών μας, παίρνουμε τον έλεγχο της ζωής μας στα χέρια μας και γινόμαστε υπεύθυνοι για την αλλαγή της ¨μοίρας¨ μας προς το καλύτερο.